Gjalpë

1kg

3050 Kj 740 kcal Vlerat Energjitike
82 gr Yndyrë
0.7 gr Karbohidrate
0.3gr Proteina
0.03 gr Yndyrë
Është i pasur me vitamina që treten në yndyrë (A,E dhe K). Ka rrezik të ulët për shtim në peshë dhe sëmundjet metabolike. GJALPI zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër për dallim nga margarina. Sipas disa studimeve produktet e qumështit me yndyrë të lartë zvogëlojnë sëmundjet e zemrës për 69%,për shkak të vitaminës K2. Gjalpi permbanë plot acide të ngopura yndyrore të shëndetëshme të cilat e rrisin sasinë e kolesterolit të mirë (HDL). Gjalpi është produkt i shijshëm nga qumështi, i cili prodhohet në mënyrë cilësore dhe tradicionale nga Qumështorja Sharri.